Midda
På dagens midda´sbord stod Raggmunkar m. blåbärssylt. Som jag gjort. Första middan som jag fått bestämma här hemma sedan jag började ätstödet. Och det var typ i mars. Så det var ett tag sen.
Men raggmunkarna blev bra och ätbara=) Så hät är recepte om någon skulle vilja ha;
(4 port)
10 potatisar (normalstora ofcors)
2 dl mjöl
1 tsk salt
1 nypa socker (kan bytas mot vaniljsocker)
vitpeppar
4 dl mjölk
1 ägg
4 msk smör
matolja
blanda mjöl, salt, socker, peppar och lite av mjölken. tillsätt därefter resten av mjölken och ägget.
skala potatisarna och riv dem grovt på rivjärn eller i en matberedare. kram ur vätska som blir och blanda i smeten.
stek i en stekpanna (som pannkakor). klicka lite smör runt munkarna medan dom steks.
servera med sylt (jag tycker bäst om lingonsylt men man får ju välja själv) och rårivna morötter