Och helt ful är han ju inte=P

Idag har jag cyklat på riktigt för första gången på typ 1½år. Har märkt att jag inte har nån kondis överhuvudtaget.

Så går det om man ska vara sjuk. jag har inte tränat riktigt på över 1 år. Det är sjukt länge för att vara mig.
När jag var frisk tränade jag ungefär tre gånger i veckan bortsätt från gymnastiken i skolan.
När jag började bli mat-fixerad tränade jag i stort sätt varge dag ungefär två pass/dag. Minst. Sen tränade jag när jag kom hem oxå (när ingen såg på). En person med ätstörning är expert på att "gömma" sin träning och ljuga för andra.
 
Men nu har jag kommit på att för att kunna börja om helt när jag är tillbaka från FREJA i oktober sk jag avsluta mitt konto på EGO-häsrostudio och börja på GOLDS GYM istället. För att jag vill börja om på nytt och det var på ego som jag blev sjuk. Det var där jag tränade när jag mat tankarna kom. Oxå vill jag försäkra mig om att jag inte kommer tillbaka till ätstörningen igen. Jag tror att det kommer bli bra.

Har börjat sticka. Jag håller nog på att bli en gammtant.

Började sticka en mössa i förrgår så idag blev den klar. Har kommit på ett stickning är lugnande.
och så får jag annat att tänka på. väldigt bra när man precis har ätit. då får jag konsentrera mig på att sticka och kolla mallarna hur jag ska sticka.

Lyssna på detta Jag får tårar i ögonen



Så himla fint hon sjunger. Sången kommer ungefär 2.15

Har vart ner på Erikshjälpen med syster. Så där hittade jag 7 filmer för 25 kr! Rena kapet.



Footlose (en så himla bra film med underbar musik och dans)



Mitt stora feta grekiska bröllop



Freaky Friday



The wedding planner



The heartbreak kid



Mona Lisas Leende

 

Beck- Spår i mörker
(till mamman)

                                         

lyssna på detta. hittade det på en annan blogg.
2.06 in i låten låter det som att hin sjunger "Tjena Uffe, nu ska bögarna tas"
Det låter verkligen som att hon sjunger det. Så lätt road man kan vara=)

. . .har vart så där. det mysiga var att vi åkte på road trip jag och syster till Nordljus (i njurunda) ute i världens ände kändes det som. men så mycket fint dom har där. en massa inredning.

Men tillbaka till ämnet. Min dag;
*Mensen slutade i dag så jag känner mig fortfarande lite uppsväld i magen
*Har varit lite hård i magen i går och i dag och känner mig dubbelt uppsväld för det. trots Lctulosen så har jag fått pressa ut allt.

så man kan samanfatta det hela med att jag har kännt mig tredubbelt uppsväld trots att jag säker ser ut precis som igår.
Det är konstigt vad ätstörningen kan sätta griller i huvet på en. Jag menar när jag , Ida, känner mig uppsväld säger ätstörningen att jag är "tjok".  Vad jag än gör eller olika händelser under dagen ska ätstörningsdvärgen vara där och analysera allt och komma med små komentarer. Jag vet inte ens längre hur den där ätstörningsdvärgen kom dit.

men en trevlig sak i det hela så har det kommit pengar från försäkringskassan. Jag trodde nästan att det inte skulle komma nånting när det inte kom nånting före helgen och när jag inte fick nått brev.

Ska på road trip till Njurunda med min syster. vi ska gå på Nordljus. en helt underbar inredningsbutik. Massa roligt har dom där. Så där ska jag gå och botanisera när jag flyttar hemifrån=)

Så skulle jag till och göra marängtårtan. höll på med lemoncurden och skulle till och sila den från kärnor och strån. så silar jag den rakt ner i vasken!!!!!!!!!!

Då blev jag lite arg. hum Så då vrt ju det åt skogen. 

och nu har jag ju en mördeg i kylen som jag måste göra nånting annat med. Några småkakor kanske. Få ut min illsaka mot kakor istället. så får det nog bli 

Har fått ett uppdrag(ett mission) av min syster att baka hallonmaräng tårta med lemoncurd. Vet inte o vi har kvar hallon i frysen med då blir det en annan maräng. Kanke blåbär eller jordgubb. vem vet.

Jag är ensam i dag, så vi får se oxå om jag klarar av att baka utan att någon kollar till mig så jag inte bakar för mycket. det skulle kunna hända ganska lätt.

eller så får jag se det som en utmaning och sparka ätstärningen i röven igen.


Jag har börjat med en kur mot min hårda mage. Så blir det när man knappt har ätit något och börjar äta sen igen. då hinner magen inte riktigt med.

Det har tagit typ en vecka innan jag fått gå på toa. har provat med både det ena och det andra ör att få igång magen men inte lyckats. så jag gick till apoteket och fick med mig Lactulos eller nått sånt.

började i går och har haft jätteont i magen. så idag har det börjat komma igång. fick gå på toa typ tre gånger på en halv timme=) skit lycklig (haha) ett litet skämt.

Är så himla arg på alla myndigheter.

när det äntligen har ordnat sig med försäkringskassan (jag får sjukpenning nu när jag är på behandling) så kommer csn och ska kräva tillbaka studiebidrag för att skolan har raporterat fel. och mamma har ju faktist pratat med dom på csn.

eftersom att jag gjort ett studieuppehåll nu den här terminen så har skolan raporterat att jag ska läsa 50 p matte nu och 50 p nästa termin. så gjorde dom förra terminen oxå så jag fick säga till dom. för att dom ska raportera 100p nu och 100p nästa termin. för att det är en 100 poängs kurs jag läser. så man kan tycka att dom borde ha lärt sig det på en gång så man ska slippa bli arg på dom.

jag tycker att när det blir så här kan väl csn ringa till skolan för att fråga dom. det borde vara minst energikrävande än att först skicka brev till mig för att sen vi ska ringa upp och fråga varför de har beslutat så. För att sen göra de som behövs och sen skicka ut en ny bekräftelse. allt blir bara så himla invecklat och man har ingen koll på vad som händer till slut.

jag blir bara så himla arg och ledsen. för jag orkar inte ta tag i allt sånt här. jag kan ingenting om hur jag ska göra. när det är papper hit och papper dit med bara negativa besked hela tiden. jag orkar inte ens öppna breven snart för jag vet att i alla brev så är det bara något mer som är fel och jag har inte rätt till nånting snart.

varför kan dom inte bara göra rätt från början. om skolan bara hade lärt sig från början när jag var ner och pratade med dom så skulle det här aldrig ha hänt!

Kom på nu att jag är less på min ätstörning allt som kommer på köpet.
Alla röster i huvet som ska analysrea allt jag gör och sen vrida allt till att allt är mitt fel.

Jag är less på att jag ine kan låta mig njuta av det goda livet. Av allt som finns att äta utan att få ångets. Inte kunna gå på stranden för att jag (dvärgen) säger att jag inte passar in bland andra på alla sätt. Jag vill duga. Jag vill kunna stå för den jag är. Och jag vill göra det nu. Kanske jag vill för mycket på en gång.

det är som Tina Nordström säger i sin bok "genom helvetet".
allt är en fobi. är man tex. rädd för ormar går man inte direkt på att ta en orm runt halsen. Man blir inte fri sin fobi om man rusar fram och har bråttom. Mn måste ta det stegvis.
(det är inte direkt översatt)

det är faktist sant. Tankarna måste man jobba bort stegvis. dom försvinner inte på en gång.

en mycket bra bok. kan jag rekomendera för er som är intresserad.

Mitt uppdrag för dagen var att gå på ungdomsmotagningen för att fixa mer p-piller.
Dom skulle ha drop in måndag-torsdag eftermidda. så jag tänkte att det skulle bli perfekt. sitta där halva dan för att få ett litet recept.

det tar alltid sån tid där tycker jag.  men men så kom jag dit gick upp för alla 700 trappor. andfådd som få stod det en lapp där. "Vi tar tyvärr inte emot drop in patienter idag välkommen ner i morgon" lite sur blev jag. men men då får jag mig ett uppdrag i morrn me.

så istället var jag in på massa affärer och köpte på rea. en klänning från bikbok en lång kofta från gina tricot och strumpor från min vänn tessan på lindex. inte så dumt faktiskt=)

Det blev en bulldag idag.
Jag bakar gammelmimi-bullar. Dom bullarna som mammas mormor alltid gjorde när vi var små.

Lukten väcker minerna. Nu börjar jag nästan gråta, vad jag saknar henne.

Men iallafall så har jag inte bakat den jag började på avdelningen här hemma i sundsvall. och det var ju i april. i början av april tror jag det var. Herregud det är tre månader!!!!! 

det var lite jobbigt faktiskt. Jag är ju lixom så van vid att när en deg är på jäsning börjar jag med nästa smet eller deg. Så jag kände verkligen hur det kliade i fingrarna att få fortsätta i samma spår. Men så vet jag ju vad som händer. då är jag lixom tillbaka i samma spår igen. och det sista jag vill är att gå tillbaka till min ätstörning. så jag fick mycke hjälp från pappa som var hemma och övervakade mig. som tur var.

En spark i röven på ätstörningsdvärgen!!!!!!!!!! haha=)

God morgon god morgon hör fåglar sjunga glatt god morgon god morgo i kör=)

så var det en ny vecka, ny dag och en ny måndag.
Pappa har kommit hem från jobbet och vi ska fika frukost. Mannagrynsgröt blir det för min del.

"Människor som äter frukost mår bättre. . . Frukosten ska sparka igång förbränningen och ge energi"


 en mycket glad Zarah på Oscar



           Jag och Tessan speglar oss på toletten
           innan vi gick till dansgolvet
                                                      
                                                        Skål för oss

                                                                                  



                                                                         Hela gänget på väg till krogen
                                                                            



                                                          
                                                         Jag. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .Zarah och Mariah på restaurangen=)                   

                                                 



                                                                           
                                                                      Hela familjen är HUNGRIGA!!!!!!!!!!!!!

Så var det fredag igen. 

Men en god skönhetssömn och en banan i magen känner jg mig redo för att ta itu med dagens hemligheter.

Ska till mamman och äta lunch på vårdhotellet. Sesampanerad kyckling filé med ädelostsås och ris 
hur gott lät inte det. hoppas att jag kanske stöter på min vänn som jag träffade igår på stan=) 

Och i kväll ska jag och mina gymnasievännner ut och äta på restaurang. vår trditonella tjejmiddan som avslutas med ett krogenbesök. jag ska ha bilen så det blir inge dricka för min del.(har ju mina antidepressiva kvar och ska nog inte blanda dom med sprit. så jag kör på cola i stället=)) 

har nu gått och blivit modern. Har gått och skaffat facebook.

Det är ju riktigt roligt=)


hej hopp i galopp=)

Har varit på stan idag och träffat en kompis från avdelningen här i sundsvall. Från matstödet.
Så himla roligt att träffa henne igen det var ju så länge sen.

men sen såg jag en gamal "vänn". den här vännen har tagit mycket energi från mig och min familj och jag har inte sett vännen på nästan 1 ½ år. Så jag kände hur hjärtat for upp i halsgropen och jag viste inte vad jag skulle göra. jag tänkte "ska jag heja eller ska jag inte, ska jag prata" jag vart helt ställd.

men det var mysigt att träffa min riktiga vänn. allt är så enkelt med henne. kanske för att vi har samma sorts problem.

I morgon är det torsdag och då kommer min syster hem!!!!!!!!!!!!!!!!!
Yeey!

det var ju inte så länge sen vi träffades men tillräckligt länge för att man ska hinna sakna henne

Kom ett brev på posten under tiden vi var i stockholm. Ett brev från försäkringskassan.
Så då tänkte jag att nu har jag fått avslag på hela min sjukskrivning och kommer inte att få ut några pengar för att jag kanske inte anses som sjuk.

och när jag öppnar brevet står det;

"Försäkringskassan  har beslutat att du inte får sjukpenning för tiden 1 - 14 juni 2009"

så himla arg jag blev och slängde i väg brevet. men så kom mamma och lugnade mer mig och sa "nu läsre vi igenom hela brevet"

Så då fortsatte jag;

"Du ansökte om att få sjukpenningrätten godkänd den 4 maj 2009 - 31 maj 2009" (jag har ju ansökt ända till 16v oktober när min sjukskrivning går ut!!!)
"Du bedöms från och med 1 juni 2009" (För att min sista ersättningsdag från CSN var 1 maj)

Vilket är helt fel. För jag skickade papper via skolan om att få studieuppehåll för att jag inte skulle bli ersättningsskyldig för maj månad. Hur kan då min sista ersättningsdag från CSN vara 1 maj när jag inte ens har fårr nåntnig för hela maj???

Men sen hade jag fått ett till brev där det stod att en utbetaling var sked mellan 15 maj och 20 maj. 6 dagar. amen varför bara dom 6 dagarna och inte ända tills oktober när jag slutar på Freja?

Men men jag ska väl vara glad för att jag fått ut de pengarna och får reda ut resten när min handlägare kommer tillbaka från semestern.

Jag är faktiskt lite plutt på dom


Jag har hamnat i stockholm!!!!!!

Jag och familjen tog oss en liten tripp hit i fredags för att hälsa på syster och Christian.

FREDAG:
Jag mamma och pappa ställde in gps:en på Stockholm och for i väg.
Vi var framme vid tre halv fyra tiden. Så då for vi först till Lidingö för att hämta nyckeln till lägenheten. Sen till solna och lägenheten. Väntade där en liten stund på min syster som skulle äta midda med oss. Taccos stod på menyn.

LÖRDAG:
Sen frukost. Jag mamma pappa syster och christian gick till mosebacke för att äte jazzbrunch. Jätte mysigt ställe. Jag åt; macka m. smör och ost, kyckling klubba, pompisar. . . och lite till som jag inte kan komma ihåg nu. Sen styrde båten mot Gröna Lund. En hel dag och jag hade inyalat mig själv att jag skulle klara hela dagen utan panikångest. Och klarade det nästan hela vägen. fick panik vid insane-karusellen. Mycket folk på litet utryme och karusellen fick nått fel när vi stod i kön.
   Så jag och mamma tittade på repetitionen av Sommar krysset istället. det var en bra omgång med många bra artister. älskade "dead by april". så himla bra.
    middan blev på söder hos tussan och christian efter en lång dag med mycket onda fötter. så det var skönt att å komma in och sätta sig i lugn och ro.

SÖNDAG:
Idag blev det lite senare frukost för att sen ta tunnelbannan ut till brommaplan och sedan därifrån gå upp mot kolonilotterna. Efter drygt 1 ½ timmes vandring nådde vi vårat mål. IRIS! Kolloniområdet Iris. Jätte fint ställe måste jag säga. Vi såg inga som var med i Serien på TV. Men vi såg "hårdrockarens" koloni. Med hans damm som han gjorde.
Lunchen åt vi på brommaplan. Mcdonalts!!!!!!!!! Har jag inte ätit på några år! Det var jobbigt men efter drygt en timme hade jag fått i mig allt.


MÅNDAG:
Idag blev en liten lugnare dag. Vi tog tunnelbannan för att möta Larsa och Christina och "hocka pocka" barnen. Så vi åkte med båten ut till Vaxholm. Så himla mysigt det var. Och pojkarna som är två år gammla gick hela tiden. Det tyckte jag dom gjorde bra. Utan att klaga det minsta. Och under båtfärden såg vi en massa sommarhus. Riktiga villor på typ tre, fyra våningar och som säkert går uppemot tolv-tretton miljoner. MINST! Säkert ännu högre. Men finna var dom iallafall. väl på Vaxholm var det dags för lunch. så vi satte oss på en italiensk restaurang och jag åt pasta med parmaskinka och zuzhini (eller hur det stavas). Så himla gott det var. Pennepasta, stekt (tror jag) parmaskinka & zuzhini blandat i en tomatsås. Så himla gått!!!!!!!!!!!!!!!!! sen tog vi båten tillbaka och åkte sedan vidare till Tussan och Christian för att äta midda. Tjokpannkaka=) Christians special pannkaka.

TISDAG:
Tisdagen blev en stan-dag. Köpte en resveska (jättefin för övrigt) på gammla stan. och en DVD film med "Två och en halv män" andra säsongen. sedan for vi tillbaka till lägenheten för att kunna packa allt in i bilen för att sedan åka hemåt igen.

Så om man ska sammanfatta dagarna i Stockholm med tre ord blir det;
1; VÄLBEHÖFT
2; MYSIGT
3; UTMANING