Har tvätten i marskinerna, disken står i diskstället, räkningarna är betalade. Nu e de bara damsugarn som måste fram.




Så där ja, då va de fixat. Gu så effetktiv ja e!


Hej och hå!


Jag har blivit helt galen av alla recept ur min brödbok. Igår kväll fick jag för mig att pröva baguette-receptet.
Så jag satte degen igår kväll (eftersom att de ka jäsa länge, 8-10 timmar) och bakade ut den i more. Lite bräda på toppen. Men de gjorde absolut ingenting. Kan ha haft ugnen lite för varm.


Idag har jag jobbat lunch passet. Likaså imorgon. Bytt bajblöjor så jag kännt mig skitig. Hihi. Den dan jag får barn ska jag skaffa mig en blöjbytar-robot. Bajblöjor luktar satan.


Min kontakt från Minerva ringde idag. Nu när jag har fått praktiken beviljad så har jag nu kommit till "mellanläget" kan man säga. De heter arbetsorienteringen. Vilket inebär bara en massa pappersarbete för min kontakt. Hon ska skriva som en sammanfattning och lite om mig. Bara massa onädigt enligt mig. Men de e sånt man måste gå igenom.




hej hopp Bloggen.


Jobbade lunchen idag. Tillbaka efter att ha vart lite halvkraxig. Men nu ska de vara fina fisken igen.


Men efter jobbet så tänkte jag; Nä nu jävlar ska jag till å klippe min lugg. Eller inte jag själv. Jag gick ner på stan där jag brukar klippa mitt hår. så dom fick trimma den åt mig. Sså nu kan jag faktikt se under luggen. Min första reaktion var; Men e de så mina ögon ser ut.



"Helloooooooo världen"


Lite bränd i kanten, men naggande god.


En helt vanlig hallon- och båbärs paj fick de bli. Enkelt, gott och man kan bara slänga ihop en på en halv timma.

Hade även tänkt mig ner och träna lite. Men när gästerna gått å tänkte jag; Nä, jag lägger mig på soffan och sover en stund iställe.


God morgon kära blogg!

Hasen e i takt nu. Jag låter inte som tio motorsågar längre. Och dom tusen nålarna e borta. Borta me vinden.

Idag kommer jag att få besök. Mamman kommer om en halv timme ungefär. Sen ska jag till å göre en paj. Me blåbär och hallon.


Men sen i eftermidda å kommer gammelmoter och gammelkusin (kan man säga så? Mamman kusin e de iallefall.) Igår va ja å fixade mitt träningskort så att jag kan träna den här terminen me. å vem vet. Om jag fortfarande känenr mig bra i halsen sen i em/kväll å kanske jag går ner dit och tränar lite.





Småa rågiar me russin i. Egentligen skulle de vara olroskärnor i oxå men de e jag inget fan av. Så de fick va. Men dom blev fina ändå. Hoppas dom smaka lika oxå.


Goder Morgon Kära Blogg!

Halsen min är som ett tio motorsågar på en gång. De låter som de iallefall. När jag gick å la mig igår trodde jag nästan att jag skulle tappa rösten som i dag. Men icke sa nicke. Rösten hänger me på en skör liten lina.
 

Igår kväll fick jag för mig att jag kulle ta och göra en liten deg. Vilket jag oxå gjorde och nu håller jag på att baka ut dom. Småfrallor blev de. (Aka rågrussin) dom jäser just nu. Sen får jag nybakat till frullen. Yummi yummi.


Finn de nåe bättre än nybakat till frukoten? Jag tror inte de. Även om de "bara" e scones. om går snabbt att göra. De e vardagslyx de för mig. Nybakat me ett glas jouice eller nått. Nypressad jouice. Åh va de kittlar i mig. De e om att få en orgam.


 

Fick hem ett brev idag från Komunen. Belutet och allt underlag (amanfattning från besöket på komunen).


Började läsa igenom de nu. Va hon skrev och e va jag sa under besöket. Jag tog mig igenom första sidan av sju ungefär. De e ju de att jag vet va jag har haft för problem. Och jag är ju fullt medveten om de. Men att nu få läsa de på paper ur en annans synvinkel blir jättekonstigt. De va riktigt jobbigt. Jag kunde inte läsa klart de. De gick verkligen inte.


Paprena får vänta tills jag har någon brevid mig.

Hej hopp och god förmiddag.


Jag e hemma idag. Har gått å blvivt en sjukling. Huvet värker, näsan gör ont även om den inte är täppt, jag har tusen nålar i halsen.


Ja, de fick bli en ligga-på-aoffan-dag idag.


Kände faktiskt redan igår att kroppen min inte riktigt hängde me. De kändes som att jag gick runt me bara en kropp. Allt annat va hemma i sängen.



Jag är fruktansvärt lättskrämd.

Bara att någon kommer in i rummet och säger hej kan få mig att flyga 10 meter upp i luften.



Kom inannför ytterdörrn till huet nu efter att ha vart i tvättstugan. När jag öppnar dörrn så öppnas även dörrn till lägenheten som är precis vid ingången. Snacka om att jag flög hundratio meter upp i luften gjorde en helomvändning amtidigt som jag skricker ett kri helt från hjärtat. Utan att överdriva.



En lättkrämd flicka. Förmodligen ärvt efter fadern.  

Kom nu att tänka på sommaren. Jag är så satan les på vintern nu.



JAG. . VILL. . HA. . SOMMAR. . NU!!!!




Midsommar i stugan. Och de här året behöver vi inte ta hand om hela firandet på logen!


Rosé i pappermugg på en klippa vid havet.



Gatufesten och alla fina vänner som e hemma.


En årlig tripp till tockholm och grönan.



Fina ommarkläningar


Just de! Jag tvättar. 


När trosorna börjar tryta börjar man fundera. Kanske jag ska tvätta lite granna? Så de e va jag kommer att göra demn här eftermiddan och kvällen. Eftersom att de bara finns en fungerande torktumlare å kommer de att ta sin lilla tid. Och å går de när man inte en funderar på att tvätta innan korgen är kanonpakad och tvätten svullar över.



Ska även ge mig in på att handtvätta. Raggisarna och min halsduks-mössa. Har faktiskt aldrig handtvättat. Så vi får väll e hur de går. Om de blir dock-raggisar och dock-halsduktsmössa. Haha. Nä men de ska nog gå bra.




Ungefär så här ser mina marskiner ut. Hoppan då!

Jag har fortfarande mina julgardiner uppe ser jag nu. Man ser mycke när man ligger i ängen och ska sova. De e då man er alla småsaker som man måste fixa. Men stjärnan, den åkte ner idag. Iallefall. Har gått å tittat på den länge. Och när jag kommer utifrån är de bara jag i hela kvarteret om har julstjärnan kvar. 



Fick ställa mig på fönsterbrädet för att nå upp. Som en bakåtböjd liten ostkrok så fick jag tillslut ner den. Woho!
Ytterst krångligt.


Men men nog pratat om de. Nu ska jag sova lite. Och föröka me att drömma bra drömmar.



Jag har gått om på moln hela dan.

I more kände de som att en sten lossnade från mitt hjärta. De blev lite lättare att andas, lite lättare att le, lite lättare steg till jobbe.

Men de tog dom nästan två(!) veckor (Kan låta lite. Men me mitt kontrollbehov har de vart rena helvetet. Två veckor har känts om två dicenium) att komma fram till de här belutet.

Nu vet jag att ett halvår framöver har jag mitt på de torra. Och då ska mycke ha hänt. För detta är mitt år. De känner jag. Nu känns de som att allt faktiskt kan bli bra. 



Ikväll bli´re ett extra glas me rosé till mig.

IIIIIIIIiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIiiiiiiiiiiiiiiiiIIIIIIIII!!!!!!!!!!!!!YYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYyyyyyyyyyyaaaaaaaaaAAAAAAAAAAAAAAAA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!



De går om ett glädjetjut genom hela min kropp. Jag har preci fått beviljat att jag får fortsätta me min praktik genom komunen nya "praktikcentrum".





YabadabadooooooooooooooooOOOOOOOOOOooooooooooOOOOOOOOOOO!



Ny duchad liten brutta. Rena råkylan ute idag. å de va könt att få upp lite värme i kinderna och öronen. Sånna här dagar spelar de nästan ingen roll hur mycke man klär på sig. När man komme rhem så är man ändå tenfruen. Kontigt de där.


Men men. Från råkyla till råvärme. Jag ska hem till moder och fader för en liten midda. Och dom har vart upp till stugan för att hämta ved. å där kommer de va hur varm som hellst får jag hoppas. Jag älskar värmen från en braskamin. En underbar jäkla rå värme.



Sitter här i soffan me en cup of tea. Värmer mig lite för att sen gå ut i kylan. 
Kylan har vart rätt ohej i veckan. Men igår slog de till me nån riktig råkyla. idag visar termometern på -20.
Inte helt okej. Nä nu längtar jag till sommaren.



 


Titt va jag har gjort ikväll. Korintkakor. Fast me russin. Första plåtarna blev lite kontiga men.

Verry nice korint(russin)kakor.



Sitter i soffan som en liten potatis. Har gjort mitt arbetspas för idag. Och sista för veckan. Nu blire helg. Trevlig helg gapa och svälj.

Har vart en lugn dag på jobbe idag. Så vi har plockat, fixat, donat, grejat och druckit te.


Känn kontigt att sitta me ett fullstort tangentbord när man är van de lilla. Ser lite roligt ut att tangentbordet e större än datorn.

Nu e jag tillbaka igen av en liten svaka.

Har ej kunnat använda min älskling efter ett litet missöde under nyårnatten. (champange inblandat) Men med ett tangentbord ikopplat å funkar de fin fint.

Så en hel halv månad har gått av de här året. redan. Helt galet.



Efter förra inlägget när jag var på komunen har väl inget nytt hänt på den fronten.
Träffade då biståndshandläggaren men kom inte ihåg en jota av vad hon frågade eller vad jag svarade. Allt är som en enda stor gröt av den träffen. va jag minns va att jag skulle få hem en amanställning av samtalet för att jag ska kunna godkänna innan ett beslut tas. Och än har jag inte hört nåt. Jag håller alla mina tjugoåtta tummar för att de ska komma imorrn.


Men när jag stod där utanför komunen och väntade på min Minerva-kontakt funderade jag på att bara springa därifrån. Jag var så atans nervös. Så rädd. Visste ingenting om hur de skulle gå till vad dom skulle fråga. Hur hon såg ut hon jag skulle träffa. Allt kände som tterror. Psykikt terror. Och de känns de som fortfarande. Jag har i stort sätt min närmate framtid i deras händer. Och som de kontrollfreak jag är så känn de som en ren och skär terror.


Nu får vi väl se vad som händer här näst. Jag jobbar på om vanligt tre timmar/dag. Och jag hoppas på att jag får fortsatt praktik via komunen. Vi får hålla alla våra tummar tillsamman.

dsc00846 (MMS)

Nu närmar de sig. Ska snart go där och träffa en biståndshandläggare. Wish me luck