Blev utmanad av Systerryster

Kopiera detta till din blogg, utmana 5 personer och berätta det för dom. Varje svar måste börja med första bokstaven i ditt namn! Alla svar måste vara riktiga, hitta inte på ord! Du får inte skriva samma svar två gånger eller skriva ditt eget namn som svar! Om du utmanar någon med listan så får den personen, om ni skulle råka ha namn som börjar på samma bokstav, inte ge samma svar som du (utom namnet då om ni heter lika).
Lycka till!

Vad heter du?: Ida
Ett ord på fyra bokstäver: Isen
Flicknamn: Iris
Pojknamn: Ingolf
Yrke: Isdans (på proffsnivå)
Färg: Indigo
Klädesplagg: Indianbyxor
Mat: Isterband
Sak i badrummet: Indigo-färjad handduk
Plats/stad: Island
En orsak att vara sen: Isfläckar (på vägen)
Något man skriker: Iiiiiiiiiiiiiii
Film: I spel och kärlek
Något man dricker: Iste
Band: Imindain

Djur: Igelkott
Gatunamn:  Istidsgatan
Bil: Isuzu
Sång: Is it true
Känd person: Ingrid Bergman

Personer jag vill utmana är: Elena, Carro, Anna, Tessan och Mariah 


så var ännu en freja-vecka slut och jag har hunnit komma hem och ätit lite midda, taccos=) inte så dumt måste jag säga.

så här har min fjärde freja-vecka varit;
*Go-fika; fick bullar med marsan på i måndags, och så fick vi nybakade kanelbullar till förmiddasfika i dag (fredag)
*Efterrätt; Måndag: Hallonfromage (Midda: kyckling wok) Tisdag: Äppelsmulpaj (Midda: Lansange) Onsdag: Glass med äpplen och bannaner (Midda: köttfärsbiffar på tomat och paprikabädd m. kokt potatis och brunsås) Torsdag: Mangomos varvat med grekisk yoghurt (Midda: grillade kycklingspett med libanesisk bulgursallad och någon yoghurtsås)
*Steg 2; Den här veckan och förra veckan (när det var halv vecka) har jag varit på steg 2, så jag har fårr göra min macka (steg 1) och min frukost (steg 2) och till veckan får jag hoppa upp till steg 3 så då får jag ta min mat själv, alla måltider.=)
*Avslutning; Den här veckan har varit en av tjejernas sista vecka på Freja. Så det har vare ett stort avslutningstema hela veckan. Alla terapi-lektioner har varit utverderingar och funderingar på terapi-behandlingarna.
*Marbrömmar; Har slutat både med legiganen (ångest lindrande) och propavanen (för sömnen) så jag tar bara mirtazapin (anti deppressivt)så jag har börjat få så mycket mardrömmar istället. mycket handlar om min uppväxt och så, och det är inte roligt att behöva uppleva om det igen!
*Bad; Har haft sista badet den här omgången. Lite synd för nu när man har börjat komma igång och vet vad det handlar om så man kan börja jobba med sin självbild så ska man inte få fortsätta, lite lite med bara tre gånger/ period. så nu ska vi ha 6 gånger temagrupp istället.


Veckans bästa; Badet, det är alltid roligt med bad
Veckans sämsta; Sista badet, inte så roligt att veta att jag inte får ha badterapi nu på några veckor.

så så har min freja-vecka vare. gör en ny uppdatering ganska snart
kanske redan i morgon=)

chilivippen

ooooooooooooooooooh ååååååååååååh lllllaaaaaaaaaaaaaaalaaaaaaaaaalaaaaaaaaalaaaaaaaa ooooooooooooooooooooooooo tralalalala

helgen e över och jag åker tillbaka till Ume å freja i morgonbitti.
bussen går redan klockan kvart över fem, hum. Lite tidigt för min smak men men vad ska man göra. jag har inte så mycket till val i denna fråga.

så hur har veckan varit (uppe i ume)
*Kort; var där måndag till onsdag eftersom att det var röd dag på torsdag och klämmdag på fredag=)
*Efterrätt; Måndag: hallonmousse med frysta hallon som topping, Tisdag: minns inte riktigt vd vi fick. kommer kanske på senare men det var säkert nånting fräscht
*Middag; Måndag: taccopaj, Tisdag: kycklingpasta. det var fräscha middagar
*Bildvisning; Elins näst sista vecka så hon hade sin bildvisning på måndagen. då visade hon alla bilder som har gjort under sin behandlingstid. 
*Aktivitetsgrupp; vi hann ha aktivitetsgrupp innan vi fick åka hem i onsdags. vi hade massage. en i nattpersonalen jobbar även som massör på IKSU i umeå så vi fick proffs massage=) mycket skönt måste jag säga. jag valde rygg- och nackmassage=) inte så dummt faktiskt.

TOPPEN; BAD och MASSAGE

så har långhelgen varit:
*Dubbel; fyra dagar ledigt, riktigt skönt faktiskt
*Böker; läste ut "Tusen strålande solar" på torsdagen. det var så blåsigt på dan så man kunde unte vara ute vilket var lite synd för solen lyste. började läsa GW Persons "Faller fritt som i en drömm", som handlar om Palmemordet. inte när det hände men 20 år senare drar dom i gång en ny utredning. mycket spännande verkar den. "Tusen strålande solar" tyckte jag var helt underbart bra. så mycket tankar man får av den. så jag började tänka att jag gärna skulle vilja höra kvinnornas syn på det hela med burka och hur de kan acceptera att männen ska bestämma i hushållet och hur de kan acceptera att inte få ha sin egen frihet när det gäller sitt eget liv.
*slödagar; gårdagen var en riktig slödag. låg på soffan och sov efter frukorten fram till att mamm och pappa kom och väckte mig för att vi skulle fika förmiddas fika. drömmde då att jag var Pippi och var uppe i stugan med Tommy och Annika och rymmde från några skurkar och innan jag vaknade försökte de klämma sönder mig. sen regnade det i omgångar hela dagen så jag kollade på film resten av dagen.
*Hund; i fredags var jag och mamma till mammas kusin och mina tremänningar och hälsade på deras nya vovve, Alice heter hon. en svart och silver ras. så himla fin hon var. jag ville ta med henne hem, smuggla in henne i jackan=)

så nu ska jag ta det lungt i kväll och gå och sova tidigt så jag orkar ta mig upp i morgon och hoppa på bussen 

ha de underbart tills nästa gång  
chilivippen

Åter på hemma plan=)

Min vecka:
*Terapi: Måndag; rörelsegrupp, bildterapi Tisdag; samtalsterapi, bad Onsdag; helgplanering, aktivitetsgrupp Torsdag; samtalsterapi, kroppskännedom Fredag; morgongrupp, utvidgad vila.
*Efterrätt: Måndag; glass med blåbär Tisdag; smulpaj med blåbär Onsdag; Bannan och cacao- glass Torsdag; mini magnum(mörk choklad och jordgubb)
*Aktivitetsgrupp: minigolf (jätteroligt, han dock inte spela klart alla banor, han till 13banor innan vi åkte tillbaka för att fika eftermiddags fikat)
*Badterapi: första bad gruppen för mig. Ångesten var jättehög innan vi kom i vattnet, som var 33 grader varmt. men jg tyckte att det vrt ganska så kallt efter ett tag. Musiken var bland annat; Povel Ramel, Sista entusiasterna och Rickard Woolf, Solkräm. Mycket bra musik måste jag medge=)

BÄST I VECKAN: Badterapin och minigolfen

VÄRST I VECKAN: Kan inte komma på något

chilivippen på er


Hipp hura (för här kommer bumbibjörnarna studsar fram igenom sagorna å vi får följa med å vi får följa med)<-- en liten sång som fastande i huvudet när jag skrev "hipp hura" som jag bara kände att det måste få komma ut=)

hipp hipp är roligt=) Tiffany är bäst kan jag tycka. Men det får stå för mig.

nu till saken jag skulle skriva; jag ska på kalas till min faster som egentligen  fyllde år i fredags. Men då satt jag på bussen på väg hem och in faster skulle ut och dansa så då får man inte komma dagen efter för då har faster ätit av mangosåsen. Och mangosås är starka grejer. Så stark att man mår dåligt dagen efter. . . (eller hur var det egentligen?) det kan man fundera på. men ialla fall så blir det ni idag jag sk bra klä på mig lite mer kalas kläder så far vi sen!

skriver mer sen kanske om inte annat så hör jag av mig igen till nästa helg när jag kommer hem igen
chilivippen på er alla


så skönt det är att vara hemma igen. har avverkat en vecka på freja nu.

mycket att ta in och många nya terapier. flickorna där uppe är jättesnälla med mig.

så hur har veckan varit?
*fick sluta med lergiganen(ångest dempande inför maten), har gått förvånandssvärt bra. jobbig de första dagarna. men fick hjälp av personalen.
*mycke mat, har fått mer mat på frukost, förmiddas fikat och kvällsfikat än jag har ätit hemma. så jag är konstant mätt.
*efterrätt, efter middan har vi fått efterrätt. Måndag: glass och hallon Tisdag: varm fruktsallad Onsdag: coccosboll Torsdag: hemmagjord bärglass.
*terapi; samtals terapi (i grupp), temagrupp, aktivitetsgrupp, planeringar: vecko- och helgplanering, kroppskännedom, morgongrupp, utvidgad vila.
*trött, har varit trött hela veckan, ätit och sovit är vad jag har gjort och läst har jag gjort.
*smultronstället; aktivitetsgruppen där vi får välja själv vad vi vill göra blev det ett besök på smultronstället, en trädgårds butik utanför Holmsund och upp i skogen. fick då en liten rodetripp förbi obbola och kolera-kyrkogård=).

så veckan hr varit händelserik så man har inte orkat gjort så mycket på kvällarna förutom läsning, film och sovstunder.